Service Engineer - Internationaal werkzaam

01/08/2018

Ben je op zoek naar een leuke baan als allround service engineer? Lees dan gauw verder.

Lekkerkerker Dairy & Food Equipment B.V. groeit jaar in jaar uit. We zijn op zoek naar verdere versterking van ons team en hebben bij de Service Afdeling een leuke -deels internationale- baan voor een allround service engineer.

Standplaats: provincie Utrecht (Lopik)

Wat ga je doen

Bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment worden wereldwijd zuivelprocessing- en verpakkingsmachines en complete fabrieken gereviseerd, verkocht en geïnstalleerd. Er zijn circa 80 mensen werkzaam. Als service engineer heb je een veelzijdige en zelfstandige functie, waarbij je een deel van je tijd op locatie bij onze klanten werkzaam bent. De focus ligt hierbij op inbedrijfstellingen. Daarnaast doe je aan onderhoud en service en eventueel demontage klussen.

Je werkt onder andere met boter/margarine machines, (smelt)kaas machines, vul- en verpakkingsmachines, separatoren, homogenisatoren, pompen en tanks. Onze machines worden voorzien van nieuwe industriële PC, PLC, HMI en SCADA besturingssoftware. We zoeken dan ook iemand die zowel mechanisch als elektrisch goed uit de voeten kan en zich verder wil verdiepen in storingen in de PLC-besturing.

De werkzaamheden bij klanten kunnen variëren tussen de 30% en 60% van je tijd, afhankelijk van je eigen invulling en/of mogelijkheden/competenties. Het werk kan zowel binnen als buiten Europa zijn. Je kunt alleen onderweg zijn, of bij grotere projecten voor een hele productielijn of fabriek met een (klein) team. Het gaat om trips van enkele dagen tot maximaal 2 weken.

Wil je meer naar het buitenland? Dat kan door meer demontage klussen op te pakken, die we nu uitbesteden. Je:

 • Zorgt voor de inbedrijfstelling op locatie: eventueel opstellen, afstellen, aansluiten, I/O testen, uitvoeren van water- en CIP testen, productie testen en eventueel de 1e commerciële productie.
 • Werkt mee bij de werkplaats in Lopik bij de opbouw & samenbouw en FAT testen van door jou te installeren machines en productielijnen.
 • Ondersteunt bij de demontage van gekochte machines, productielijnen en fabrieken. Dit op locatie in Nederland of het buitenland of bij ons bedrijf.
 • Verhelpt storingen bij de klant. Dit doen we nu veelal online en de ambitie is om de klanten hierin beter te bedienen met monteurs op locatie.
 • Verleent service en doet onderhoud bij de klant. Deze dienstverlening is in ontwikkeling en mede met jouw komst gaan we hier verder op inzetten.
 • Draait eventueel mee bij de werkplaats of bij intercompany werkzaamheden voor onze zusterbedrijven, zuivelbedrijven in Lopik en Benschop, op het moment dat er ruimte over is.

Hieronder een voorbeeld van een bezoek aan de klant in Dubai. Er wordt uitleg gegeven over de werking en het gebruik van de machines.

Wat breng je mee

Om van deze functie een succes te maken heb je:

 • Tenminste een MBO-4 opleiding Werktuigbouwkunde of elektrotechniek afgerond.
 • Ervaring als (field service) engineer met processing machines/installaties, bij voorkeur in de voedingsmiddelen industrie.
 • Mechanisch en elektrisch de kennis en kunde in huis.
 • Bij voorkeur PLC ervaring (Siemens Step 7/Tia portal).
 • Er zin in om regelmatig op locatie bij onze klanten te werken.
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal.

Wat we je bieden

Je komt te werken bij een succesvol internationaal familiebedrijf, waar loyaliteit en passie een grote rol spelen. Lekkerkerker Dairy & Food Equipment B.V. kent een informele sfeer waar werknemers echt een binding hebben met de organisatie. Ga je bij ons aan de slag, dan ben je verzekerd van een baan waarin je zelfstandig werkt en veel verantwoordelijkheid kunt krijgen. Je kunt bij ons het verschil maken en werken aan ontwikkeling en innovatie. De lijnen zijn kort en de werkomgeving is prettig en informeel. Ondernemerschap, kwaliteit, duurzaamheid, professionaliteit, flexibiliteit, samenwerken en plezier in je werk zijn de kernwaarden van waaruit we denken en handelen.

Je salaris is gebaseerd op de zwaarte van de functie van service engineer. We kennen een uitstekende regeling voor het werken in het buitenland, met een buitenland vergoeding, wachtdagen vergoeding, betaalde reistijd en toeslagen voor werken in de weekenden. Daarnaast investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied, bijvoorbeeld op PLC gebied. Je werktijden zijn flexibel.

Over ons bedrijf

De Lekkerkerker Groep bestaat uit vier productiebedrijven, waarvan drie in de zuivel en één bedrijf waar wereldwijd zuivelprocessing- en verpakkingsmachines en complete fabrieken worden gereviseerd, verkocht en geïnstalleerd. Er werken bij onze organisatie circa 200 mensen.

Lekkerkerker Dairy & Food Equipment B.V. is gespecialiseerd in gebruikte machines. Wij bieden complete revisie van gebruikte A-merk machines aan, maar een machine controle of het leveren van machines in de conditie zoals die op voorraad staan, behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast verkopen we nieuwe units en productielijnen, veilen we gebruikte machines en verzorgen we complete projecten, inclusief gebouw-engineering, transport van machines, installatie, opstart en training van medewerkers. Omdat voor elke klant een machine wordt ontwikkeld, is iedere machine uniek. De volledige engineering wordt in huis uitgevoerd.

Onze bedrijven in de zuivel, De Zuivelmakers, Lebo Kaas en Kasi Food, zijn gespecialiseerd in de productie van verse roomkaas, yoghurtproducten, zoete desserts, diverse (smelt)kaasproducten en kruidenboter. De producten worden met veel passie en enthousiasme door ons team gemaakt en geleverd aan de consumentenmarkt, food-service en industriële markten in de Benelux en Duitsland. Hierbij wordt een duale strategie van private label en eigen merken gevolgd. Naast het reguliere assortiment worden er thematische producten geleverd, voor bijvoorbeeld feestdagen en seizoenen.

Door de brede kennis van zuiveltechniek en zuivelproducten binnen onze groep is er veel ruimte voor innovatie en productontwikkeling. De grootte van de onderneming, korte lijnen en een flexibele houding zorgen ervoor dat er snel keuzes worden gemaakt en op de vraag van de markt kan worden ingespeeld.

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over ons bedrijf? Kijk op onze website www.lekkerkerker.nl
Hieronder kun je ook het sollicitatieformulier invullen. Wij nemen dan spoedig contact met je op. Heb je vragen, dan kun je bellen met de afdeling Personeel & Organisatie, 0348-558080. We kijken met belangstelling uit naar je reactie!

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG).

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Uploaden
Zonder cv en/of motivatiebrief kunnen wij uw sollicitatie helaas niet in behandeling nemen.

Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld. Na verzending van dit formulier ontvang je een automatische bevestiging. Indien je geen bevestiging ontvangt, stuur dan een mail naar de afdeling Personeel & Organisatie: vacature@lekkerkerker.nl

Terug naar vacatures