Over ons

Ontstaan van onze bedrijven

De oprichter van de bedrijven in de Lekkerkerker Group is Kees Lekkerkerker. Hij werkte als kleine jongen bij zijn ouders op de boerderij en hielp regelmatig zijn moeder met kaas maken. Kees bleef geïnteresseerd in kaasmaken. Zo begon hij in 1977 met het maken van kaas dat hij verkocht in zijn eigen kaaswinkel.

In 1986 breidde hij zijn kennis uit met de productie van andere zuivelproducten. De Natuurhoeve (inmiddels De Zuivelmakers) werd opgericht waar Kees zelf yoghurt maakte. De machines die hij nodig had voor de productie, kocht hij tweedehands. En werden volledig gereviseerd.

Eind jaren 80 begon Kees met de productie van smeltkaas en roomkaas. Dit resulteerde in 1991 in de oprichting van Lebo Kaas.

Ondertussen deed Kees al een aantal jaar aan handel en revisie van zuivelmachines. Vanaf begin jaren 90 gebeurde dit met een kleine groep monteurs. In 1996 verhuisde het bedrijf naar Lopik en maakte het in een nieuw pand een snelle groei door tot een goed gewaardeerde en gespecialiseerde groep van circa 80 werknemers.

In 2003 is Lekkerkerker Dairy & Food Equipment een apart bedrijf gestart, UsedDairyEquipment.com. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de online verkoop van machines en apparatuur voor de zuivelindustrie. De machines kunnen zonder revisie weer in productie genomen worden.

Door de snelle groei en vele mogelijkheden is de smeltkaasproductie bij Lebo Kaas sinds 2006 afgesplitst in een apart bedrijf op een andere locatie; Kasi Food. Hier groeide de productie van smeltkaas, kruidenboter en kaasspecialiteiten uit tot talloze op maat gemaakte kaas- en zuiveloplossingen voor de industrie en retail.

De meest jonge onderneming binnen de groep is De Zuivelmakers zuivelconcepten. Dit bedrijf richt zich op de ontwikkeling van nieuwe zuivelconcepten.

Heden

De bedrijven zijn allemaal ‘from scratch’ ontstaan door de ondernemende visie van oprichter Kees Lekkerkerker en de ondersteuning van zijn echtgenote Janny. Beiden hebben al die jaren met 100 procent toewijding gewerkt om de bedrijven te maken tot waar ze nu staan. Inmiddels zijn dochter Mariska en zoon Niels, als tweede generatie, al geruime tijd binnen de bedrijven actief en voeren zij sinds 2010 met hun managers het managementteam voor de aansturing van de bedrijven. In 2014 zijn Mariska en Niels officieel benoemd tot directeur. Niels Lekkerkerker stuurt de machinetak aan en Mariska Lekkerkerker de zuivelproductiebedrijven.