Lekkerkerker Groep maakt moeilijke keuze om te stoppen met de activiteiten van De Zuivelmakers

07-03-2019

We zijn met De Zuivelmakers (voorheen Natuurhoeve) al jaren een vertrouwd gezicht in Benschop en omgeving. Het is dan ook met pijn in het hart dat wij hebben besloten te stoppen met de productie bij De Zuivelmakers.

De prijzen van yoghurtproducten staan al jaren onder druk en daarmee is de groei van De Zuivelmakers de afgelopen jaren steeds verder afgenomen. De zusterbedrijven binnen de Lekkerkerker Groep, Kasi Food en Lebo Kaas, hebben de laatste jaren juist een flinke groei doorgemaakt. Beide bedrijven zijn actief in de (room)kaas specialiteiten. Om deze groei voort te kunnen zetten is focus nodig. Daarom is het zware besluit genomen om medio mei te stoppen met het produceren van yoghurt en toetjes. De kennis en expertise van de medewerkers van De Zuivelmakers is goed inzetbaar bij de zusterbedrijven binnen de Lekkerkerker Groep. Wij zetten ons er dan ook voor in om iedereen een passende plek binnen de organisatie te bieden.

Familiebedrijf Boermarke uit Enschede gaat een deel van de activiteiten van De Zuivelmakers overnemen, inclusief de samenwerking met de melkveehouders. Zo wordt het Duurzame Weidezuivel programma wat wij samen met hen zijn gestart voortgezet, waardoor er voor de boeren niks verandert. De leveringsvoorwaarden blijven ongewijzigd. Binnen de Lekkerkerker Groep blijven kwaliteit en duurzaamheid, waaronder de verwerking van weidemelk van Nederlandse bodem, een speerpunt.

Terug naar nieuws