Kaasthee?! Dé nieuwe sensatie! Lebo lanceert het als eerste in Nederland

05-01-2018

Amsterdam & Lopik, 5 januari 2018 - Lebo Kaas zet kaasthee ofwel Cheese Tea in Nederland op de kaart. In Azië is dit al een aantal jaren een enorme hit. Inmiddels is deze trend overgewaaid naar Amerika en Europa. En tijdens de Horecava is deze smaaksensatie dus ook te proeven in Nederland. IJsthee met een romige laag verse roomkaas met zoete en zoute smaaktonen, ook zo benieuwd hoe dit smaakt?!

Kaasthee?
Thee en kaas worden vaker met elkaar gecombineerd, net als de combinatie van wijn of bier met kaas. Maar kaas en thee samen in één glas is nieuw in Nederland. Cheese Tea is (meestal) koude thee met daarop een laag schuimende roomkaas, afgemaakt met spannende toppings en smaakcombinaties, zoals chocolade, zoute karamel of fruitsmaken. De lichtzoute roomkaas biedt een mooi tegenwicht tegen de tannines (bitter) in de thee. Door een goede balans van zoet, zout en romig ontstaat een ware smaakexplosie, als een verfrissende ‘theemilkshake’. In Azië wordt het veelal to go geconsumeerd en staan ze er soms uren voor in de rij. En dat Cheese Tea instagrammable is bewijzen de vele foto’s.

Lancering Horecava
Lebo heeft in samenwerking met hun eigen culinair adviseur 3 recepten Cream Cheese Tea ontwikkeld. Uiteraard gemaakt met Lebo naturel roomkaas. Een friszoete ijsthee op basis van zwarte of groene thee, voorzien van een laag gezoete roomkaas, diverse spannende ingrediënten en toppings in de smaken zoute karamel, perzik en citroen. De citroen variant is te proeven op de Horecava bij Lebo Kaas, stand 7.470.

Lebo Verse Roomkaas
Als enige in Nederland wordt er bij Lebo roomkaas gemaakt vanuit verse melk. De melk wordt opgehaald bij eigen boeren in de directe regio in het Groene Hart. Samen met de boeren wordt er gewerkt aan Duurzame Weidezuivel. Zo is er volop aandacht voor koewelzijn, lopen de koeien zoveel mogelijk in de weide en krijgen de boeren een eerlijke melkprijs.
Lebo roomkaas is hét merk binnen foodservice met onderscheidende kwaliteit, verpakkingen en een eerlijk verhaal. Lebo roomkaas is zeer veelzijdig en vormt de ideale basis voor Cream Cheese Tea door zijn stevigheid en volle romige smaak. Tevens is de roomkaas vrij van gelatine en schift niet.

Terug naar nieuws